Minerva T.T. Register

Bladveren a gogo

image005

In tijden van GPS, airco, centrale vergrendeling en andere high tech-toestanden lijkt het begrip ‘bladveren’ bijna voorhistorisch. Het zijn nochtans de bladveren die een bindend karakter zijn in onze vereniging. In de beginjaren van het Register was de trouwe Minerva TT de hoofdactrice en waren de bladveren dus alom vertegenwoordigd. Al vlug kwamen de Engelse broertjes de vereniging vervoegen want in feite hadden zij dezelfde roots, enkel hun stalen koetswerk was ‘couleur locale’.
Aangezien wij in het Register steeds de nadruk hebben gelegd op het historisch karakter van onze voertuigen en vooral het restaureren en bewaren stimuleren, verschillen wij enigszins van andere 4×4 clubs hier te lande.

Vandaar dat meermaals de vraag werd gesteld door liefhebbers om ons Register ook open te stellen voor andere historische modellen uit de rijke Land Rover geschiedenis.

Zodoende zijn vanaf heden alle ‘bladgeveerde’ Land Rover modellen (<1983) en hun licenties welkom in onze vereniging. Dit houdt in: de Serie 1, 2, 2A, 3, Forward Control, Lightweight, 101, Santana- en Tempo modellen.

image002(1) image004(1)