Minerva T.T. Register

Hagelandse Lenterit

Het goede weer lokte opnieuw menig Minerva – Land Rover adept naar Putte – Peulis, waar de familie Kennes opnieuw haar beste beentje had voor gezet.

Sommigen waren zelfs uitgerukt met hun ganse hebben en houwen om er het weekend door te brengen. Op zondag kon immers een bezoek gebracht worden aan ‘ Kamp 44.’

Ontvangst met een tas koffie, gevolgd door een tas soep met een broodje, was voldoende om 15 auto’s op weg te zetten voor wat een stofferige maar zeer mooie rit zou worden.

Het was echt genieten van de landwegen, langs velden, met ingezaaide witloofwortels, afgewisseld met bosranden. Fazanten lieten zich gedwee bewonderen en moesten zelfs aangepord worden om een tandje bij te steken en de weg vrij te maken.

Mark was er in geslaagd om rond de luchthaven van Zaventem kilometers lange veldwegen aan elkaar te rijgen tot een aangenaam bolleken – pijlken die voor menige droge keel gezorgd heeft. De enige drankgelegenheid langs het parcours bleek dan nog zijn deuren gesloten te houden voror de dorstige meute. Een toemaatje voor de vliegtuigliefhebber was het onophoudelijk aanvliegen van landende vliegtuigen.

Elke rit biedt dan ook mogelijkheden om nieuwe dingen te ontdekken. Een mooi kerkje, een nieuw biertje zoals de trippel ‘ Julius ‘die naar nog smaakt.

 

Bij aankomst was voor de ‘ blijvers ‘ nog een BBQ voorzien.

Regio Hageland heeft opnieuw zijn visitekaartje afgeleverd.

Foto’s van de rit via deze link:minerva.mijnalbums.nl/

Meer foto’s en filmpje: plus.google.com/photos/114620167210169815871/albums/5877318094703581233